Aktuálně

V Praze bylo loni nejméně lidí bez práce v celé EU

• Zveřejněno: 27.04.2018

Praha měla v loňském roce nejnižší míru nezaměstnanosti ze všech regionů Evropské unie – činila 1,7 procenta. Třetí nejnižší pak měly české regiony Střední Čechy a Jihozápad zahrnující území Plzeňského a Jihočeského kraje.

Třicet milionů Evropanů žije na hranici chudoby, Čechy nedostatek netrápí

• Zveřejněno: 27.04.2018

Hmotný nedostatek sužuje především Bulhary, naopak ve Švédsku bída ohrožuje jen necelé procento populace. Česko je v žebříku se zhruba čtyřmi procenty deváté. S výjimkou Dánska si všechny státy meziročně polepšily. iDNES.cz

VII. Sjezd ČMKOS

• Zveřejněno: 27.04.2018

Společně silnější je mottem VII. Sjezdu Českomoravské konfederace odborových svazů. Sjezd největší odborové centrály v ČR proběhne ve dnech 27. a 28. dubna 2018 v Praze.

Firmy se špatnou pověstí mají vyšší náklady na zaměstnance

• Zveřejněno: 26.04.2018

Firmy se špatnou pověstí mají až o 10 procent vyšší náklady na zaměstnance, než jejich konkurenti s dobrou značkou zaměstnavatele. Společnosti s pozitivní pověstí také dostávají dvakrát více žádostí o práci. Vyplývá to z nedávného průzkumu zaměstnaneckých preferencí, který zrealizovala personálně poradenská společnost Randstad. Dle tohoto průzkumu považují zaměstnanci za nejatraktivnějšího českého zaměstnavatele Microsoft.

Země střední a východní Evropy očekávají od nové Společné zemědělské politiky EU rovné podmínky!

• Zveřejněno: 26.04.2018

Tato myšlenka je ústředním tématem mezinárodní konference „Aktuální zemědělská politika EU v novém rozpočtovém období po roce 2018“, která se dnes uskuteční v Lichtenštejnském paláci v Praze, a kterou připravila Agrární komora ČR ve spolupráci s Odborovým svazem pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů (OSPZV-ASO).