„Burza práce 2018“ bude opět v Gongu

  • Zveřejněno: 19.04.2018

Několik desítek zaměstnavatelů z celého Moravskoslezského kraje už podruhé představí návštěvníkům v jedinečné atmosféře Multifunkční auly Gong v Dolních Vítkovicích širokou nabídku volných pracovních míst. Akci s názvem „Burza práce 2018“, která se uskuteční ve středu 25. 4. 2018 mezi 9.00 a 16.00 hodinou, pořádá Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ostravě.

Letošní akce navazuje na Burzu práce 2017, která sklidila řadu pozitivních ohlasů jak ze strany zaměstnavatelů, tak i návštěvníků.

Na základě toho jsme se rozhodli tuto akci zopakovat a opět využít pro její uspořádání nekonvenční prostor Multifunkční auly Gong. V duchu tradice zaměstnavatelé nabídnou volná pracovní místa nejen v oblasti služeb, výroby, ale i ve specifických oborech informačních technologií či prodeje. Na své si přijdou jak ti, kteří práci hledají, tak i ti, kteří zvažují změnu. Prostřednictvím burzy chceme vyjít vstříc všem skupinám uchazečů a zájemců o zaměstnání, stejně jako zaměstnavatelům, a umožnit jim osobní setkání pod jednou střechou,“ shrnuje ředitel Krajské pobočky ÚP ČR v Ostravě Petr Prokop.

Návštěvníci také získají podrobný přehled o tom, co v dnešní době firmy v tomto regionu samy aktuálně nabízejí a o jaké profese mají především zájem. Akce je určena široké veřejnosti, včetně studentů či absolventů, kteří teprve přemýšlí o tom, jaký obor budou studovat.

„Velmi vítám aktivitu kolegů z krajské pobočky ÚP ČR a všech ostatních partnerů. Nelze opomíjet také důležitost této akce pro naše klienty, kteří zde mohou nalézt příležitost k uplatnění se na trhu práce, a to díky široké poptávce po pracovní síle. Navíc - díky přítomnosti našich specialistů, získají řadu praktických a důležitých informací týkajících se celoživotního vzdělávání či nástrojů a opatření, které jim pomohou zvýšit jejich šance na pracovní uplatnění,“ upozorňuje generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková.

Stejně jako loni, i letošní akci obohatí doprovodný program v podobě individuálního poradenství ze strany Úřadu práce ČR. Jeho specialisté sdělí zájemcům informace o volných pracovních místech, aktuální nabídce rekvalifikačních kurzů, nástrojích aktivní politiky zaměstnanosti či širokém spektru poradenských služeb ÚP ČR. Zaměstnavatelé se zase mohou těšit na odborné semináře, které budou probíhat v průběhu celého dne.

Na místě budou též zástupci Oblastního inspektorátu práce pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj a Okresní správy sociálního zabezpečení Ostrava, kteří budou připraveni poskytnout účastníkům akce konzultaci. V rámci přednáškového bloku pak seznámí s povinnostmi zaměstnavatele v oblasti sociálního zabezpečení a představí jim možnosti elektronické komunikace s úřadem. Na místě budou lidem k dispozici také zástupci Komunitního plánování sociálních služeb Ostrava či Krajského úřadu Moravskoslezského kraje.

Burza práce 2018 se koná v rámci projektu Efektivní služby zaměstnanosti, který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky. Účast na burze je pro zaměstnavatele, stejně jako vstup pro návštěvníky, zdarma.

 

 

 

 

 

 

  • Zdroj: Úřad práce ČR