ÚP ČR pomáhá propouštěným v Moravskoslezském kraji

  • Zveřejněno: 05.12.2017

Už více než 200 zaměstnanců, kteří obdrželi výpověď, dostalo prostřednictvím projektu „OUTPLACEMENT V Moravskoslezském kraji“ šanci získat v co nejkratším čase novou práci. Přibližně 30 % účastníků projektu přešlo k novému zaměstnavateli přímo od toho předchozího, aniž by se evidovali na Úřadu práce ČR.

Z celkového počtu klientů, kteří do programu vstoupili, jich pak do nového zaměstnání nastoupilo téměř 60 %. V průměru do něj byli zapojeni půl roku. Projekt realizuje Krajská pobočka ÚP ČR v Ostravě, financuje ho Evropský sociální fond prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a státní rozpočet ČR.
Projekt běží od ledna 2017. Jeho podstatou je poskytnutí pomoci zaměstnancům, kterým reálně hrozí propuštění z práce. Jde zejména o pracovníky podniků, kteří jsou ve výpovědi.

„Úřad práce ČR se snaží prostřednictvím projektu takto postiženým zaměstnancům pomoci ještě v době, než o zaměstnání přijdou, tzn. dříve, než se dostanou do evidence ÚP ČR jako uchazeči o zaměstnání, a zároveň v době kdy jsou ve výpovědní lhůtě či jim výpověď hrozí,“ vysvětluje ředitel Krajské pobočky ÚP ČR v Ostravě Petr Prokop.

Do projektu mohou vstoupit zaměstnanci, kteří jsou ohroženi ztrátou zaměstnání z důvodu hromadného propouštění, o němž zaměstnavatel informoval Krajskou pobočku ÚP ČR v Ostravě, nebo jsou ve výpovědní lhůtě, protože dostali výpověď podle § 52 zákoníku práce a současně se zaevidovali na ÚP ČR jako zájemci o zaměstnání. Vstoupit do něj mohou i zaměstnanci, kterým končí pracovní poměr dohodou nebo na základě pracovní smlouvy na dobu určitou.

Přínos tohoto projektu považuji za opravdu významný. A to především v kraji s nejvyšším podílem nezaměstnaných osob. Úřad práce ČR pomáhá jeho prostřednictvím zaměstnancům, kterým hrozí ztráta práce, plynule přejít do nového zaměstnání, aniž by se zhoršila jejich životní a finanční situace kvůli nedobrovolnému výpadku příjmu z toho předchozího,“ shrnuje generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková.

Úřad práce ČR nabízí účastníkům v rámci projektu celou řadu aktivit, mimo jiné pracovně-profesní diagnostiku, školení v oblasti pracovního práva, finanční gramotnosti nebo třeba proškolení v oblasti měkkých dovedností. V neposlední řadě mohou klienti absolvovat i rekvalifikační kurzy, jejichž obsah a složení zohledňují potřeby a požadavky regionálních zaměstnavatelů.

Projekt se také zaměřuje na nové potenciální zaměstnavatele, kteří přijmou propouštěné pracovníky. Mohou získat příspěvky na jejich mzdy v rámci vytvořených pracovních míst. A v případě potřeby mohou prostřednictvím projektu tyto zaměstnance i dále vzdělávat.

Další informace jsou k dispozici na webové stránce www.uradprace.cz/outplacementmsk.

  • Zdroj: Úřad práce ČR