Jaromír Pytlík: Poděkování odborářům

  • Zveřejněno: 19.11.2017

Vážené kolegyně, vážení kolegové!


Po mnoha letech práce v hornictví jsem se rozhodl, že z osobních důvodů ukončím svou činnost jak ve společnosti OKD a.s. , tak i v rámci odborů. Mohu říci, že to byla práce náročná a hlavně nevděčná. Přesto jsem tuto práci měl rád.

Chtěl bych touto cestou poděkovat všem odborářům za jejich náročnou činnost. Mnohdy jsme byli neprávem napadáni svými kolegy (často i neodboráři).

Prošli jsme velmi těžkou situaci v OKD, která trvala od roku 2009, kdy začaly klesat ceny uhlí. První velkou zkouškou byl boj o uzavření Kolektivní smlouvy OKD, a.s. 2014-2018. Mnozí mají v paměti památnou demonstraci v Ostravě na podzim roku 2013.

Obrovským problémem byly hornické důchody. Podařilo se nám napravit důchody horníkům a to i pro ty, kteří nastoupili po roce 1992. U horníků, jako u jediné profese v ČR, došlo k úpravě hranice důchodů po zrušení důchodových kategorií.

Také i díky odborům se daří překonávat nástrahy insolvence. Nyní už jen čekáme na soud, který musí rozhodnout o reorganizaci, protože se NWR a City Bank odvolali vůči rozhodnutí schůze věřitelů.

Závěrem mi dovolte Vám všem poděkovat za Váš přístup a také chci popřát novému předsedovi SHO panu Rostislavu Paličkovi mnoho úspěchů a hlavně výdrž a pevné nervy.


Jaromír Pytlík

 

 

 
 
  • Zdroj: osphgn.cz