Ministerstvo zveřejnilo Vybrané údaje o bydlení 2015

  • Zveřejněno: 29.08.2016

Jako každoročně, i letos vydává MMR bulletin z oblasti politiky bydlení, do něhož vybírá z existujících datových zdrojů některé údaje vztahující se k této problematice, včetně mezinárodního srovnání.

Takto získaná souborná data slouží resortu jako jeden z podkladů pro jeho analytickou a koncepční práci a současně umožňují informování odborné veřejnosti. Zvláštní pozornost je v letošní publikaci věnována kontextu bydlení seniorů v mezinárodním srovnání.

Ministerstvo pro místní rozvoj zveřejnilo na svých webových stránkách publikaci zpracovanou odborem politiky bydlení „Vybrané údaje o bydlení 2015 (srpen 2016)“. Materiál obsahuje aktuální údaje týkající se problematiky bydlení, a to včetně mezinárodního srovnání. Zvláštní pozornost je v tomto roce věnována kontextu bydlení seniorů (viz kapitola 1.3). Důvodem je skutečnost, že stárnutí populace a problematika bydlení seniorů se stává čím dál aktuálnějším tématem, a to zejména západního civilizačního okruhu.

Publikace Bytová politika a podpory bydlení v roce 2015 nabízí údaje o poskytovaných podporách v oblasti bydlení, a to nejen z rozpočtu Ministerstva pro místní rozvoj a Státního fondu rozvoje bydlení, ale také Ministerstva financí (stavební spoření) a Ministerstva práce a sociálních věcí (sociální dávky na bydlení). Současně podává přehled o celkovém objemu výdajů státu na bydlení a jeho struktuře podle jednotlivých resortů. Získaná data slouží Ministerstvu pro místní rozvoj jako jeden z podkladů pro jeho analytickou a koncepční práci a současně umožňují informování odborné veřejnosti.
Přílohy:
  • Zdroj: mmr