Roste počet firem, v nichž vznikají odbory anonymně

  • Zveřejněno: 13.04.2018
  • Autor: (jač, rt)

V lednu tohoto roku potvrdil Nejvyšší soud ČR, že tzv. seskupení členů jsou legitimní formou působení odborů. Toto rozhodnutí je přelomové a velice důležité pro ty, kteří uvažují o anonymním členství v odborech a chtějí prostřednictvím seskupení členů hájit u zaměstnavatele svá práva.

Na jihu Čech i díky tomuto rozhodnutí roste počet firem, jejichž zaměstnanci vstupují anonymně do řad OS KOVO.

Seskupení členů umožňuje kolektivní vyjednávání, aniž by zaměstnavatel mohl odboráře identifikovat. Anonymita zaměstnance chrání před případnými represemi ze strany zaměstnavatele. „Nově vznikající seskupení členů ukazují jednak na pozitivní trend rostoucího zájmu o členství v odborech, avšak jasně upozorňují na stále přetrvávající strach z postihů. V řadě firem totiž majitelé nebo vedení odbory nechtějí, přestože jsou vznik a fungování odborových organizací zaměstnancům zákonem garantovány,“ uvedl zmocněnec jihočeského Krajského sdružení OS KOVO Jan Švec.

Za uplynulé tři roky vzniklo v regionu šest podobných seskupení. Tři nová vznikají nyní. Všechna samozřejmě ve firmách, kde dosud odbory nepůsobily.

„Ve většině případů se jedná o firmy, kde často nebyla dodržována ani základní ustanovení platného zákoníku práce. Zaměstnanci neměli prakticky žádné možnosti se jakkoli bránit, o hrubém zacházení a výhružkách vyhazovem ani nemluvě,“ doplnil vedoucí jihočeského RP OS KOVO Rudolf Tkáč.

Anonymní členství v OS KOVO, které garantuje kompletní servis odborových specialistů stejně jako klasické členství, umožňují stanovy svazu v podobě tzv. seskupení členů i zaměstnancům podniků mimo odvětví kovoprůmyslu. K založení seskupení stačí tři zaměstnanci jedné firmy, kteří se stanou členy OS KOVO. Odborový zástupce nebo výbor seskupení členů jsou pak orgánem odborové organizace působícím u zaměstnavatele podle zvláštních právních předpisů.

Zaměstnavatelé dobře vědí, že na vstup do odborů mají zaměstnanci právo ze zákona. Stejně tak jsou si ovšem vědomi toho, že odbory mají následně zákonné právo kontrolovat dodržování zákoníku práce, pravidel bezpečnosti práce a vyjednávat o mzdových a sociálních podmínkách zaměstnanců. To se mnohým nelíbí, a snaží se proto vzniku odborů zabránit.

V případných sporech ovšem dávají soudy za pravdu odborářům. Anonymní členství je tak již bezpečně ověřeným zákonným prostředkem, který účinně chrání iniciátory založení odborových organizací i další zakládající členy před výhružkami a postihy ze strany zaměstnavatelů.

 

 

 

  • Zdroj: oskovo.cz, Kovák