Valná hromada automobilové sekce

  • Zveřejněno: 21.01.2018
  • Autor: (fav)

Kongresové centrum Olšanka v Praze bylo 11. ledna dějištěm Valné hromady odvětvové sekce automobilového průmyslu OS KOVO. Jde o největší sekci v rámci svazu. Má 53 členů, kteří zastupují přes 62 000 zaměstnanců v tomto důležitém odvětví našeho národního hospodářství.

Na Valné hromadě se diskutovalo zejména o tom, jak dále zlepšit mzdové a pracovní podmínky. Hovořilo se zejména o dalším postupu při jednání o KSVS se zaměstnavatelským sdružením AutoSAP a byla dohodnuta koordinace při vyjednávání jednotlivých PKS formou společných minimálních požadavků, ať už jde délku pracovní doby, spolurozhodování, příspěvek na penzijní připojištění či uvolňování zástupců zaměstnanců zaměstnavatelem pro odborářskou práci. Probíraly se také možnosti další komunikace s Odbory KOVO MB, a to i z hlediska vzájemné podpory.

Jednání, které řídil předseda ZO OS KOVO v TPCA Kolín Ivo Navalaný, bylo živé, vyznačovalo se však věcností a zazněla i kritika týkající se nedostatečné aktivity některých členů sekce. Na Valné hromadě byl novým členem Rady sekce zvolen kolega Josef Rohla z Evobusu Holýšov.

Jako host se části jednání Valné hromady zúčastnil zástupce AutoSAP Ing. Miroslav Konvalina, který prezentoval informace k situaci automobilového průmyslu v ČR z pohledu zaměstnavatelů.

Význam jednání odvětvové sekce podtrhla přítomnost nejvyšších představitelů svazu: předsedy OS KOVO Jaroslava Součka a místopředsedy Libora Dvořáka. Na Valné hromadě vystoupili s informacemi k vývoji automobilového průmyslu, dění ve svazu i k současné situaci ve společnosti.

 

 

  • Zdroj: oskovo.cz, Kovák