VII. sjezd OSŽ v řeči čísel

  • Zveřejněno: 09.12.2017
  • Autor: -mmč-

Celkem 218 delegátů z 219 pozvaných se ve dnech 10. až 11. listopadu sjelo do Ostravy na VII. sjezd OSŽ.

Chyběl jeden jediný, dlouhodobě nemocný člen revizní komise Josef Šlachta. Téměř padesát let dělilo nejstaršího a nejmladšího účastníka sjezdu – nejstarší účastnicí VII. sjezdu byla Marie Mrázová (76 let) z Plzně za Republikovou radu seniorů OSŽ (průměrný věk delegátů–seniorů byl 70 let; nejmladší seniorka byla ročník 1953), nejmladším účastníkem byl Zdeněk Polák z Dobřan, delegát Podnikového výboru OSŽ při SŽDC, který shodou okolností právě na sjezdu oslavil 27. narozeniny.

Nejpočetnější delegací byli delegáti ze Správy železniční dopravní cesty – celkem 64, o devatenáct méně (45 delegátů) měly na sjezdu České dráhy, ČD Cargo mělo na sjezdu 20 delegátů, Nedrážní republikový výbor OSŽ 18 delegátů. Společně s delegáty za SŽDC a České dráhy tento počet činil 147. Tyto delegáty nominovaly příslušné konference OSŽ SŽDC, s. o., OSŽ České dráhy, a. s., OSŽ ČD Cargo, a. s., a konference Nedrážního republikového výboru, které se konaly v květnu, respektive v červnu letošního roku. Zástupce seniorů (30 delegátů plus 1 člen Ústředí OSŽ) nominoval červnový sjezd konference OSŽ seniorů.

Přímou účast na sjezdu měli zajištěnu členové Ústředí OSŽ (34 delegátů) a členové Revizní komise OSŽ (9, respektive 7 delegátů - Pavel Franěk odstoupil z funkce a Josef Šlachta se nezúčastnil pro nemoc).

Nejčtenějším článkem na webu OSŽ byl článek z prvního dne jednání, jehož čtenost za 24 hodin přesáhla 3 tisíce přístupů.

 

 

 

  • Zdroj: Odborové sdružení železničářů