Aktuálně

OSPZV-ASO ČR zřídilo účet na podporu obětem povodní

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR
vyhlašuje „povodňovou sbírku“ na pomoc svým členům

Číslo konta: 6033 00002/2010

Vaše dary pomůžou lidem, jejichž životy byly zasaženy povodněmi. Každý příspěvek se počítá. Společně můžeme zmírnit dopady povodní.

Předem děkujeme za vaši podporu a pomoc

 

Ještě jednou o pivu a jeho cenách

  • Zveřejněno: 18.09.2024

V říjnu minulého roku vyšel na !Argumentu článek Jaroslava Ungermana -  Cenové záhady. V něm se autor pozastavoval nad tím, jak se mění ceny piva Pilsner Urquell. Ukazoval, že vždy dva až tři obchodní řetězce nabízejí pivo v lahvi 0,5 litru - a to ve slevě - za stejnou cenu. Prostě zlevní přesně stejně. Za týden skončí a pak za stejnou cenu nabízejí stejné pivo – zase ve slevě - jiné dva či tři obchodní řetězce. A za další týden zase jiné řetězce. Takže asi tak po čtyřech či pěti týdnech tato zlevněná cena zase dojde na začátek a celý kolotoč cen se opakuje se stejnými řetězci.

Chceme pracovat, ale nemůžeme, volají české matky. Stát přichází o miliardy

  • Zveřejněno: 18.09.2024
Přes devadesát procent rodičů malých dětí by se rádo zapojilo do práce, ale daří se to jen polovině z nich. Schází jim dostupnější školky, více částečných úvazků i podpora od manažerů. Jedním z důsledků je nejnižší porodnost za dvacet let. deník

Růst spotřeby ve 2. čtvrtletí pokračoval

  • Zveřejněno: 17.09.2024
Česká ekonomika ve 2. čtvrtletí 2024 dál mírně mezičtvrtletně i meziročně rostla.  Pokračovalo oživení spotřeby domácností, které bylo provázáno se zmírněním inflace a reálným posílením mezd.  Zvyšovala se spotřeba vládních institucí, mírněji rostla také investiční aktivita. Aktuální data zveřejnil Český statistický úřad.

Mezinárodní konference ASO

Asociace samostatných odborů 12. září 2024 od 9.30 hodin pořádala mezinárodní konferenci

Rizika dopadů ekonomické krize na sociální smír

z pohledu zaměstnanců

Rady pro postižené povodní: kde žádat o dávky, volno pro dobrovolníky, co zaplavená firma

  • Zveřejněno: 16.09.2024
Až začne opadat povodňová voda, budou stát lidé na katastrofou zasaženém území před spoustou problémů ohledně práce, pojištění i času na opravu svých domovů. ČT připravila na základě doporučení ministerstva práce a sociálních věcí praktické rady pro ty nejčastější situace.