Videoarchiv

VIDEO: První tři dny nemocenské mají být zase placené, shodlo se ANO s ČSSD. Přibude marodů?

• Zveřejněno: 23.03.2018

Zrušení třídenní karenční lhůty nemocenské. Zatím největší ústupek ANO v jednání s ČSSD. Téma Duelu Seznamu pro odborového předáka Josefa Středulu (ČMKOS) a Ladislava Minčiče, ředitele odboru legislativy, práva a analýz Hospodářské komory.

VIDEO: O půl hodiny z práce dřív? Odbory tlačí na kratší pracovní dobu. Firmy se na to zatím necítí

• Zveřejněno: 21.03.2018

V Duelu na Seznamu diskutovali o krácení pracovní doby místopředseda Českomoravské konfederace odborových svazů Vít Samek a hlavní analytička Hospodářské komory Karina Kubelková.

VIDEO: Ekonomika a odbory

• Zveřejněno: 12.03.2018

Přes 30 000 korun – tolik berou v průměru Češi. Padla další meta, platy rostou, nezaměstnanost minimální. Jsou čeští odboráři spokojeni? O čem se bavili na schůzce s premiérem Andrejem Babišem? Předseda ASO Bohumír Dufek na ČT24 v pořadu Události, komentáře 9.3.2018.

Ostrá debata o zaměstnávání Ukrajinců v Česku

• Zveřejněno: 23.02.2018

Argumenty pro a proti nabízí Duel (Seznam) mezi viceprezidentkou Hospodářské komory ČR Irenou Bartoňovou Pálkovou a předsedou ČMKOS Josefem Středulou.

VIDEO: Nižší daně a DPH. Nová strategie Babišovy vlády. Uspěje s tím u firem a odborů?

• Zveřejněno: 17.12.2017

Co nový kabinet Andreje Babiše nabídne? Už teď je zřejmé, že bude lákat na nižší daně nebo DPH. Uspěje s tím u opozice a hlavně u odborů a zaměstnavatelů? V Duelu na Seznam.cz se proti sobě postavili prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák a místopředseda Českomoravské konfederace odborových svazů Vít Samek.

VIDEO: Mzdy rychle rostou

• Zveřejněno: 07.12.2017

Průměrná mzda se ve třetím čtvrtletím vyšplhala na 29 050 korun. Meziročně rostla o šest celých osm desetin procenta. Lidé si tak přilepšili o víc než 1800 korun. Medián mezd - tedy údaj, který se týká nejvíce lidí - se zvedal ještě víc - o sedm celých a jednu desetinu procenta.

Záznam pořadu Události Komentáře na téma vývoj mezd s viceprezidentem Svazu průmyslu a dopravy Radkem Špicarem a o předsedou ČMKOS Josefem  Středulou .