Videoarchiv

VIDEO: Nižší daně a DPH. Nová strategie Babišovy vlády. Uspěje s tím u firem a odborů?

• Zveřejněno: 17.12.2017

Co nový kabinet Andreje Babiše nabídne? Už teď je zřejmé, že bude lákat na nižší daně nebo DPH. Uspěje s tím u opozice a hlavně u odborů a zaměstnavatelů? V Duelu na Seznam.cz se proti sobě postavili prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák a místopředseda Českomoravské konfederace odborových svazů Vít Samek.

VIDEO: Mzdy rychle rostou

• Zveřejněno: 07.12.2017

Průměrná mzda se ve třetím čtvrtletím vyšplhala na 29 050 korun. Meziročně rostla o šest celých osm desetin procenta. Lidé si tak přilepšili o víc než 1800 korun. Medián mezd - tedy údaj, který se týká nejvíce lidí - se zvedal ještě víc - o sedm celých a jednu desetinu procenta.

Záznam pořadu Události Komentáře na téma vývoj mezd s viceprezidentem Svazu průmyslu a dopravy Radkem Špicarem a o předsedou ČMKOS Josefem  Středulou .

VIDEO: Josef Středula v Aréně Jaromíra Soukupa

• Zveřejněno: 26.10.2017

Prvním pozvaným hostem do nového pořadu TV Barrandov Aréna Jaromíra Soukupa byl 24.10.2017 ve 21:25 hodin předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula.

VIDEO: Předseda ČMKOS Josef Středula hostem v pořadu ČT Otázky Václava Moravce

• Zveřejněno: 16.10.2017

Česká práce. Pro koho je levná a komu se prodraží? Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula a viceprezident Svazu průmyslu a dopravy Jan Rafaj hosty pořadu ČT Otázky Václava Moravce.

VIDEO: Už nemusíme být montovnou

• Zveřejněno: 15.10.2017

Česko ztratilo výhody „montovny“ z 90. let a dnes musí o investory bojovat. Podle viceprezidenta Svazu průmyslu a dopravy Radka Špicara to ale není jednoduché, mimo jiné proto, že pracovní trh je v Česku vyčerpaný a dálnice jsou v katastrofálním stavu. Špicar to řekl v pořadu Interview ČT24.