BOZP

Čtvrtý ročník soutěže PROFESIONÁL BOZP zná svého vítěze

• Zveřejněno: 03.11.2017

V úterý 31. října 2017 v Kaiserštejnském paláci v Praze předali náměstek ministryně práce pro řízení sekce zaměstnanosti a nepojistných sociálních dávek Jiří Vaňásek a generální inspektor Státního úřadu inspekce práce Rudolf Hahn, cenu vítězi 4. ročníku národní soutěže PROFESIONÁL BOZP.

Od 1. Listopadu 2017 bude platit zákon, na kterém jsme se spolupodíleli

• Zveřejněno: 26.10.2017

No, on to nebude úplně nový zákon, je to jenom novelizace, ale ta je právě u tohoto zákona dost důležitá. Zákon č. 373/2011 Sb., o specifických zdravotních službách platí již šestým rokem a mohu potvrdit, že za těch šest let byla vedena řada sporů o tom, kdo a co má činit. A protože situace byla již neúnosná, činil se náš Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – ASO ČR a pozval na jednání špičkové odborníky jak z oblasti BOZP, tak z oblasti pracovního lékařství.

Zátěž chladem

• Zveřejněno: 15.09.2017

Není to tak dávno, co na BOZPinfo publikovali informaci o tom, co dělat při zátěži teplem. Nyní, kdy se teplota podstatně snížila, rána jsou chladná a zaměstnanci přicházejí na pracoviště, kde se ještě netopí, je zajímá opačný problém.